Wat te doen?


Bezoekerscentrum De Blankaart

Het bezoekerscentrum is ondergebracht in een kasteel met een fraai park rond en gelegen aan de rand van de overstroombare IJzervallei. Het vormt de toegangspoort tot het aangrenzend natuurgebied (beheerd door Natuurpunt), maar ook tot de achterliggende uitgestrekte IJzerbroeken (beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos).

  Tentoonstelling

  In het bezoekerscentrum ontdek je de unieke waarden van het Blankaartgebied en de IJzervallei. Regelmatig worden ook tijdelijke thematische tentoonstellingen opgezet. 

   

  RESTAURANT PLAT PREFERE

  Restaurant Plat Préféré is ontstaan uit een familiale traditie van lekker eten en gezellig tafelen.
  In een sfeervolle omgeving geniet u jouw gezelschap van een mooi culinair moment.

   

  BRASERIE COUSTEAU

  Seizoensgebonden simpele en smaakvolle gerechten met respect voor het product, geserveerd in een charmant interieur. Aangename, ontspannen sfeer. Bij mooi weer kunt u buiten eten in de tuin.

  HERBORIST

  Auberge de Herborist is een restaurant met één Michelinster in Sint-Andries, Brugge. De huidige chef is Alex Hanbuckers. Het restaurant is gelegen op het platteland, in een gerestaureerde hoeve.

   

  BRASSERIE FISTON

  Speels, plezierig, gemoedelijk, ambiance
  De kernwoorden waar jullie gastheer en gastvrouw voor staan. Chef Pieter neemt jaren ervaring in de gastronomische keuken mee naar ‘Fiston’ om de gasten te laten genieten van een huiselijke keuken met verse producten van de beste kwaliteit.

  Het Houtland in de driehoek Brugge, Oostkamp en Torhout is een onvervalste kastelen- en landgoedregio. Zij vormen dan ook de rode draad doorheen de Kastelenfietsroute. Het vertrekpunt ligt in het provinciedomein Tillegembos.

  De Zwinwandelroute laat je kennismaken met de grote diversiteit aan natuurwaarden en landschappen in Knokke-Heist. Vanuit het Zwin Natuur Park of de Oosthoek struin je door de Zwinduinen en –polders en verken je de Hazegraspolder.

  Historische stadjes en charmante dorpjes

  Ze worden steeds zeldzamer, maar toch bestaan er nog plekken waar je de geschiedenis haast kunt proeven, of waar je kan genieten van de meest pittoreske en charmante omgevingen.